DRŽAVNO TEKMOVANJE RoboFEST 2019

SLOVENSKA ROBOLIGA

Znanje - pot do uspeha.
V času informacijsko-komunikacijske družbe, ko se tehnika razvija z velikimi koraki, je potrebno mladim zagotoviti izkušnje, ki jim bodo pomagale na nadaljnji življenjski poti.

Te izkušnje zagotavljamo in uresničujemo s pomočjo krožkov robotike, ki povezujejo znanje elektronike, strojništva in informatike. Pri robotiki se je potrebno spopasti s problemi, ki nase vežejo cel spekter znanj, zato smo prepričani, da ni boljšega učnega orodja, kot je izdelava robota.

Pri krožku dijaki pokažejo veliko mero ustvarjalnosti in tehničnih sposobnosti. Cilj krožka je izdelati robota, ki bo samostojno premagoval ovire. Za dokončanje uspešnega robota je potrebna velika mera iznajdljivosti in znanja tako na tehničnem področju pri sestavi robota, kakor tudi pri ustvarjalnem programiranju.

V ta namen smo se pobudniki treh šol odločili, da organiziramo SLOVENSKO LIGO KONSTRUKTORJEV MOBILNIH ROBOTOV V VOŽNJI PO LABIRINTU, katera je namenjena dijakom srednjih šol.

V šolskem letu 2018/19 bodo v Sloveniji potekala štiri državna tekmovanja. Na Elektro in računalniški šoli bo letos potekalo državno tekmovanje za srednješolce RoboERŠ 2019 in sicer v četrtek, 11. aprila 2019 ob 10.00 uri na Medpodjetniškem centru v Velenju.

Prav tako bomo izvedli regijsko tekmovanje za osnovnošolce, kjer učenci tekmujejo v kategoriji RoboSLED z roboti kateri sledijo črti in RoboREŠEVALEC, kjer roboti rešujejo zastavljene probleme.

Najboljši učenci in dijaki se bodo udeležili državnega tekmovanja LEGOBUM in RoboT v Mariboru.

V upanju, da si tudi vi želite uspešno pot v prihodnost, Vas vabimo, da se nam pridružite na 12. državnem tekmovanju RoboFEST - kategorije RoboERŠ, RoboSLED in RoboREŠEVALEC ki bo v četrtek, 11. 4. 2019 ob 10.00 na Medpodjetniškem centru v Velenju. Več informacij najdete na http://roboliga.scv.si

Lep pozdrav,

Simon Konečnik
Ravnatelj ERŠ
Peter Vrčkovnik
RoboFEST